PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

wnp.pl - portal gospodarczy

• Strefa premium

Police nie skorygują sprawozdania finansowego za 2015 rok

Autor: WNP.PL (Dariusz Malinowski)
28-06-2016 20:46
Police nie skorygują sprawozdania finansowego za 2015 rok

Grupa Azoty Zakłady Chemiczne Police.

Fot. Mat. pras.

Zarząd spółki Grupa Azoty Zakłady Chemiczne Police postanowił nie zmieniać sprawozdań finansowych spółki i Grupy Kapitałowej spółki za rok 2015. Tym samym zmiany w wycenie senegalskiej inwestycji firmy zostaną ujęte w sprawozdaniu za 2016 rok.

Na posiedzeniu w dniu 30 maja 2016 roku zarząd chemicznej spółki stwierdził, że opublikowane 11 marca 2016 roku jednostkowe sprawozdanie finansowe i skonsolidowane sprawozdanie finansowe grupy kapitałowej dotknięte są błędem o charakterze istotnym, którego źródłem jest prezentacja zawyżonej wartości aktywów spółki zależnej African Investment Group SA związanej z afrykańskimi złożami fosforytów, a w konsekwencji zawyżonej wartości udziałów w ww. spółce zależnej i należności przysługujących od tejże spółki.

wnp.pl - portal gospodarczy

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

KOMENTARZE (12)

SUBSKRYBUJ WNP.PL

Najważniejsze informacje portalu wnp.pl prosto do Twojej skrzynki pocztowej

Wnp.pl: polub nas na Facebooku

Wnp.pl: dołącz do nas na Google+

POLSKA I ŚWIAT

• partner serwisu

POLECAMY W SERWISACH GRUPY PTWP

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.